Producenci
Promocje
Zestaw  do rytuału HAMMAM Maroko 5 części
Zestaw do rytuału HAMMAM Maroko 5 części

49,90 zł

Cena regularna: 59,90 zł

szt.
Kalendarz adwentowy 24 produkty Purlés
Kalendarz adwentowy 24 produkty Purlés

299,90 zł

Cena regularna: 349,90 zł

szt.
Świąteczny niezbędnik Susz Herbatka Sianko Dary Natury
Świąteczny niezbędnik Susz Herbatka Sianko Dary Natury

34,50 zł

Cena regularna: 41,90 zł

szt.
SUSZ WIGILIJNY - suszone i wędzone owoce na KOMPOT
SUSZ WIGILIJNY - suszone i wędzone owoce na KOMPOT

6,50 zł

Cena regularna: 8,50 zł

szt.
Susz Wigilijny na kompot EKO 200g Dary Natury
Susz Wigilijny na kompot EKO 200g Dary Natury

14,50 zł

Cena regularna: 18,90 zł

szt.
Masło klarowane Ghee 240g BeKeto
Masło klarowane Ghee 240g BeKeto

27,90 zł

Cena regularna: 29,90 zł

szt.

KETO Chleb 3 bochenki MK Gold 600g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 24,99 zł

Cena regularna:

24.99
ilość szt.

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: MK Nutrition

Opis

MIESZANKA CHLEBOWA MK GOLD

MK Gold - Gotowa mieszanka do wypieku chleba niskowęglowodanowego - idealnego dla miłośników KETO diety, Diety Optymalnej, LCHF oraz wszystkich osób odchudzających się oraz dla diabetyków

KETO CHLEB NISKO WĘGLOWODANOWY MK Gold  w smaku i konsystencji nie odbiega od standardowego pieczywa pszenno-żytniego. Upieczony z niej chleb pachnie i smakuje jak klasyczne pieczywo.

Oferta obejmuje suchą mieszankę chlebową (600g netto do wypieku 3 bochenków chleba o masie około 400-420g każdy) oraz sposób przygotowania (recepturę dołączoną do opakowania). Aby uzyskać chleb o wadze 400-420g potrzebne jest 200g mieszanki, więc łącznie można upiec 3 bochenki chleba.

Rekomendujemy pieczenie w formie „keksówce” o długości ok 25cm wyłożonej pergaminem lub w foremce o zbliżonym kształcie. Dzięki możliwości samodzielnego przygotowania ciasta jest pełna dowolność w formowaniu a także możliwe jest dodanie wszelakich nasion tj. słonecznika, maku czy pestek dyni! Mieszankę należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Kraj pochodzenia: Polska

Nr partii produkcyjnej oraz termin, przed którym najlepiej wykorzystać mieszankę znajduje się na każdym opakowaniu.

Można z niej przygotować:

  • chleb o różnych kształtach tj. bułeczki, bagietki, paluchy, bułkę do kebaba
  • ciasto do pizzy i inne wypieki drożdżowe
  • gofry
  • naleśniki
  • ciasto do pierogów
  • kopytka
  • Świetnie nada się również jako panierka do “schabowych”

Wszystko zależy od kulinarnej fantazji. Wyżej wymienione możliwości już przetestowane i polecane! Napisz do nas maila a prześlemy ci przepisy.

Rekomendujemy pieczenie w formie „keksówce” o długości ok 25cm wyłożonej pergaminem. Dzięki możliwości samodzielnego przygotowania ciasta jest pełna dowolność w formowaniu a także możliwe jest dodanie wszelakich nasion tj. słonecznika, maku czy pestek dyni! Przechowywany w lodówce, zawinięty w folię aluminiową lub schowany do pudełka nie traci na walorach smakowych czy konsystencji tzn. nie robi się twardy i nie obsycha. Polecany dla osób, które poszukują alternatywy dla standardowego pieczywa oraz tych, które są na diecie o niskiej ilości węglowodanów, diecie wysokobiałkowej, ketogenicznej czy diabetyków.

Czego potrzebujesz do pieczenia chleba - przepis podstawowy?

- 200 g mieszanki MK Gold Bread Mix

- 5 g drożdży Instant (suche) - dostępne u nas w sklepie

- 200 ml wody (ciepła, do 40°C)

- 1 płaska łyżeczka miodu lub cukru (pożywka dla drożdży)

- 1 jajko

- 20 g masła miękkiego

- nasiona, ziarna typu słonecznik, siemię lniane, pestki dyni, mak, sezam (dodatek do pieczywa, nieobowiązkowy)

Do pieczenia można użyć keksówki 25 cm lub innej formy zbliżonej tym rozmiarom. 

Wykonanie:

Zrobić rozczyn: w miseczce połączyć wodę, wybraną pożywkę do drożdży i drożdże. Dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 

Do większej miski wsypać mieszankę MK Gold, dodać jajko, wyrośnięty rozczyn i miękkie masło (można wzbogacić chleb nasionami). Całość wymieszać ręcznie lub hakiem miksera, do dokładnego połączenia składników. Ciasto powinno odklejać się od ręki. Mieszanie trwa zazwyczaj 10 minut.

Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i włożyć do niej masę chlebową. Wyrównać i nakryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na czas 1,5-2 h.

Po czasie ciasto włożyć do zimnego piekarnika, nastawić piec na temperaturę 170-180°C (góra-dół). Czas pieczenia zacząć liczyć od momentu nagrzania piekarnika. Piec 45-55 minut. 

Po upieczeniu, chleb wyciągnąć z piekarnika, wyłożyć z foremki na kratkę. Wystudzić.

 

Wartość odżywcza w 100g suchej mieszanki ZMIERZONA LABORATORYJNIE:
Wartości liczbowe powyżej 10 zostały zgodnie z obowiązującymi przepisami zaokrąglone do pełnych liczb.

 

Wartość energetyczna: 1614 kJ / 386 kcal
Tłuszcz: 13g
– w tym tłuszcze nasycone: 1,5g
Węglowodany: 5,1g
– w tym cukry: 1,0g
Białko: 53g
Sól: 1,7g
Błonnik: 19g
Składniki: białko pszenne, siemię lniane złote, błonnik owsiany, sól.

 

Wartość odżywcza w 100g gotowego chleba przygotowanego wg receptury dołączonej do każdego opakowania mieszanki:
Wartość energetyczna: 1071 kJ / 257 kcal
Tłuszcz: 12g
– w tym tłuszcze nasycone: 4,0g
Węglowodany: 3,9g
– w tym cukry: 1,8g
Białko: 29g
Sól: 0,87g
Błonnik: 9,7g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl