
KETO CHLEB z samych ziaren 500 g na 2 bochenki
Cena regularna:
towar niedostępny





Opis
KETO CHLEB Z SAMYCH ZIAREN 500g
Gotowa mieszanka 500 g CambioLabs na 2 bochenki
Tylko 7g Węglowodanów na 100g produktu
Chleb Keto z samych ziaren, gotowa mieszanka od CambioLabs
- Gotowa mieszanka do wypieku własnego chleba to idealna opcja dla entuzjastów diety ketogenicznej i każdego, kto chce ograniczyć ilość węglowodanów w diecie,
- Maksymalnie uproszczona formuła – wystarczy dodać wodę, odczekać 10 min. i upiec! bez konieczności dodatku drożdży,
- Tylko 7 g węglowodanów i 1,7 g cukrów w 100 g produktu.
- Mieszanka na bazie samych ziaren – słonecznika, siemienia lnianego i sezamu.
- Bez mąki!
- Jedno opakowanie wystarczy na przygotowanie 2 bochenków chrupiącego chleba,
- Zawartość kilku rodzajów błonnika sprawia, że chleb nie rozpada się podczas krojenia,
- Miks różnych ziaren sprawia, że mieszanka jest bogata w liczne składniki odżywcze.
Mieszanka Chlebowa Keto CambioLabs – niskowęglowodanowa
Wyobraź sobie, że wstajesz rano, przygotowujesz ulubioną kawę/herbatę i sięgasz po chleb. Własny, wypieczony samodzielnie. Jeszcze nieco ciepły, niesamowicie chrupiący i w dodatku – pożywny oraz niskokaloryczny. Marzenie? Do spełnienia! Gotowa mieszanka do chleba od CambioLabs to połączenie kilku typów ziaren (sezam, siemię lniane, słonecznik) wraz z różnymi rodzajami błonnika. Dzięki temu możesz przygotować pełnowartościowy i sycący chleb, bez ani jednego grama mąki pszennej!
To sprawia, że chleb ma niższą zawartość węglowodanów, a obecność błonnika (z babki płesznik i pszennego) powoduje, że cała masa dobrze się wiąże i chleb nie rozpada się podczas krojenia. Z gotową mieszanką przygotujesz Keto Chleb z samych ziaren – pyszny i chrupiący.
Jak przygotować chleb bez węglowodanów z gotową mieszanką KETO?
Z jednej mieszanki przygotujesz aż 2 bochenki chleba. Sam proces wyrabiania jest bardzo prosty – wystarczy, że do 250g mieszanki dodasz sól oraz wodę (niegazowana ok. 200ml) i pozostawisz całość na 10 minut. Po tym czasie musisz wyrobić masę oraz przełożyć ją do foremki. Ustaw temperaturę piekarnika na ok. 180 stopni i piecz chleb przez ok. 50 minut. Gotowy bochenek zostaw do ostygnięcia. Gotowe!
TIP: Jeśli chcesz przedłużyć świeżość chleba (nawet o 7 dni!), trzymaj go w lodówce.
Dla kogo przeznaczony jest Keto Chleb z samych ziaren od CambioLabs?
- dla entuzjastów diety ketogenicznej,
- dla osób na dietach odchudzających i na etapie odchudzania,
- dla osób, w procesie tzw. :keto adaptacji”,
- dla tych, którzy pragną urozmaicić swoją dietę i pobudzić kulinarną kreatywność,
- dla fanów samodzielnych wypieków,
- dla osób, które lubią chleb jednak rezygnują z niego ze względu na obecność mąki,
- dla każdego, kto ceni sobie wysoką jakość produktów.
Przygotuj swój zdrowy chleb bez drożdży, mąki, soli, cukru i oleju palmowego
Keto Chleb z samych ziaren to gotowy miks, dzięki któremu wypieczesz chrupiący i pożywny bochenek. Zawartość ziaren sprawia, że chleb jest sycący i dostarcza wielu składników odżywczych. Słonecznik jest bogatym źródłem fitosteroli, witaminy z grupy B, E i A. Z kolei sezam w ponad 50% składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych, a siemię lniane jest bogatym źródłem witamin z grupy B, C, E, K oraz cynku, wapnia, żelaza, magnezu i potasu. Z gotową KETO mieszanką upieczesz niskokaloryczny chleb o dużej wartości odżywczej!
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1897 kJ/ 453 kcal
- Tłuszcz: 34 g
- w tym nasycone: 1,9 g
- Węglowodany: 7 g
- w tym cukry: 1,7 g
- Błonnik: 17,9 g
- Białko: 20,7 g
- Sól: 0,8 g
Składniki: słonecznik, sezam, siemie lniane, blonniki: z babki plesznik, pszenny (bezglutenowy), odtłuszczone siemie lniane mielone.
JAK LICZYMY KALORIE Z BŁONNIKA?
Obecnie przyjmuje się, że błonnik dostarcza 2 kcal/g. Stosowania takiego przelicznika wymaga rozporządzenie Parlamentu Europejskiego.
Niektóre frakcje błonnika mogą ulegać przemianom z udziałem mikroflory jelitowej. W związku z tym powstają cząsteczki, które mogą być wchłaniane i wykorzystywane jako materiał energetyczny. Ciężko jest jednak określić, jaki udział w spożywanym błonniku mają frakcje podlegające wchłanianiu, a jakie nie. W związku z tym uśredniono kaloryczność na poziomie 2g.