
Erytrytol /Erytrol 500g Niskokaloryczny słodzik
Cena regularna:
towar niedostępny





Opis
Erytrytol 500g naturalny niskokaloryczny słodzik
100% erytrolu
Erytrytol - to niskokaloryczny słodzik o niskim IG. Właściwości erytrolu sprawiają, że może stanowić doskonałą zdrową alternatywę dla cukru buraczanego .
Jest stosowany jako zamiennik sacharozy, nie tylko jako substancja słodząca, ale również jako składnik produktów o obniżonej wartości kalorycznej i zawartości cukru. Smak i słodkość jest zbliżona do cukru trzcinowego. Erytrol pozyskiwany jest z roślin.
Zastosowanie
Erytrytol, to naturalny niskokaloryczny cukier o delikatnym słodkim smaku.
Doskonale nadaje się do gotowania, pieczenia oraz słodzenia.
INFORMACJA ALERGENNA
W zakładzie pakowane są również sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 10 g |
%RWS* w 10 g |
Wartość energetyczna |
0 kJ/0 kcal |
0 kJ/0 kcal |
0,00% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
0 % 0 % |
Węglowodany -w tym cukry |
100 g 0 g |
10 g 0 g |
3,9 % - |
Błonnik |
0 g |
0 g |
0,00% |
Białko |
0 g |
0 g |
0,00% |
Sól |
0 g |
0 g |
0 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.