Sól KŁODAWSKA Niejodowana DO PRZETWORÓW 1,1 kg
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Sól Kłodawska Kamienna Naturalna
Do Przetworów Niejodowana 1,1 kg
Sól kamienna spożywcza z Kłodawy to najlepsza sól do zastosowań kuchennych.
Zawiera, w śladowych ilościach, szereg naturalnych mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Skład mikroelementów zbliżony jest do ich zawartości w płynie ustrojowym organizmu. Biopierwiastki wchodzące w skład kłodawskiej soli tworzą ich kompleksy, łatwo przyswajalne przez organizm.
Sól kłodawska zawiera naturalne pierwiastki takie jak: żelazo, wapń, magnez, cynk, potas i jod.
Kłodawska Sól kamienna, klasyczna przyprawa poprawiająca smak przetworów domowych. Znana od lat w polskiej kuchni jest niezbędna do kiszenia ogórków, konserwowania, peklowania itd.
Nie zawiera alergenów oraz środków spożywczych GMO (genetycznie modfikowanych).
Jako jedna z niewielu soli dostępnych na rynku nie zawierająca w swym składzie E 536 ( żelazocyjanek potasu K4Fe(CN)6), jak również jodku potasu KI.
Sól Cechsztyńska (Kłodawska, kamienna) jest minerałem o wysokim stopniu czystości 97% czystego chlorku sodowego ( NaCl) zawierającym najbogatsze źródło „pierwiastków życia”, czyli mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.