PŁATKI MIGDAŁOWE 250g Targroch
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
PŁATKI MIGDAŁOWE 250 g Targroch
Płatki migdałów znalazły szerokie zastosowanie w kuchni. Idealnie komponują się z wszelkiego rodzaju deserami. Są świetnym dodatkiem do lodów, a także wypieków typu ciasta czy ciasteczka. Mogą stanowić element dekoracyjny lub ciekawy dodatek do sałatek.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Składniki
Migdały blanszowane w płatkach
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Płatki migdałowe są naturalnym źródłem:
> Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
> Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
> Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Wartość odżywcza produktu
w 100 g
w porcji 50 g
%RWS* w 50 g
Wartość energetyczna |
2528 kJ / 602 kcal |
1264 kJ / 301 kcal |
15 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
50,6 g 3,9 g |
25,3 g 2,0 g |
36 % 10 % |
Węglowodany - w tym cukry |
9,5 g 5,0 g |
4,8 g 2,5 g |
2 % 3 % |
Błonnik |
10,4 g |
5,2 g |
- |
Białko |
21,9 g |
11 g |
22 % |
Sól** |
0,07 g |
0,04 g |
1 % |
Witaminy i składniki mineralne |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 100 g |
Magnez |
275 mg |
138 mg |
73 % |
Żelazo |
3,7 mg |
1,85 mg |
26 % |
Cynk |
3,1 mg |
1,55 mg |
31 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
_____________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.
Indeks
Opis
Kraj PochodzeniaUSA