
PESTKI MORELI GORZKIEJ 250g Amigdalina, Witamina B17
Cena regularna:
towar niedostępny





Opis
PESTKI MORELI GORZKIEJ 250g
Źródło Witaminy B17 inaczej zwanej Amigdaliną
Kraj pochodzenia: Tadżykistan
Pestki moreli gorzkie
UWAGA: Zawarty w pestkach moreli kwas cyjanowodorowy może doprowadzić do zatruć. Zalecana przez Unię Europejską dzienna dopuszczalna ilość pestek, które można spożyć bez nieprzyjemnych efektów ubocznych wynosi jedna-dwie sztuki.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
% RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
2539 kJ / 613 kcal |
1270 kJ / 307 kcal |
15 % |
Tłuszcz |
51 g |
25,5 g |
36 % |
Węglowodany |
13 g |
6,5 g |
3 % |
Błonnik |
0,8 g |
0,4 g |
- |
Białko |
25 g |
12,5 g |
25 % |
Sól** |
< 0,01 g |
< 0,01 g |
< 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.