Mąka Migdałowa 1 kg bezglutenowa /KETO dieta
towar niedostępny
Opis
Mąka Migdałowa 1 kg
Produkt bezglutenowy, niskowęglowodanowy
100% migdałów
Mąka migdałowa jest otrzymywana przez zmielenie migdałów. Ma słodki, migdałowy smak i białą barwę.
Mąka migdałowa jest doskonałym źródłem jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, a zawiera stosunkowo mało węglowodanów. Dzięki temu może być z powodzeniem wykorzystywana przez osoby będące na diecie o niskiej zawartości węglowodanów czy na diecie ketogenicznej.
Mąka migdałowa to również doskonałe źródło magnezu, żelaza i wapnia.
Mąka migdałowa jest doskonałą alternatywą dla mąki pszennej. Można ją wykorzystać do wypieków, naleśników, zagęszczania sosów i zup oraz jako dodatek do deserów, koktajli i płatków śniadaniowych, ponieważ można ją spożywać na surowo.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
%RWS* w 100 g |
Wartość energetyczna |
2393 kJ/572 kcal |
1197 kJ/286 kcal |
14% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
52 g 4,74 g
|
26 g 2,37 g
|
37,00% 12 %
|
Węglowodany - w tym cukry |
20,5 g 4,2 g |
10,3 g 2,1g |
4% 2 % |
Błonnik |
10 g |
5 g |
- |
Białko |
20 g |
10 g |
20% |
Sól |
0,04 g |
0,02 g |
<1 % |
Możliwe naturalne odchylenia. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Kraj pochodzenia: USA