
MIGDAŁY naturalne Ciemne 500 g bez konserwantów
Cena regularna:
towar niedostępny





Opis
Migdały naturalne Ciemne 500g Targroch
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Migdały są naturalnym źródłem:
> Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
> Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
> Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Migdał naturalny ciemny
Migdały mają szerokie zastosowanie. Sprawdzą się jako idealny dodatek do owsianek, musli, wypieków (np. makowca, sernika), deserów (np. lodów, naleśników), ale również jako dodatek do dań obiadowych.
Składniki
Migdały w skórce
Wartość odżywcza produktu
w 100 g
w porcji 50 g
%RWS* w 50 g
Wartość energetyczna |
2566 kJ / 621 kcal |
1283 kJ / 311 kcal |
16 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
52 g 4,74 g |
26 g 2,37 g |
37 % 12 % |
Węglowodany - w tym cukry |
7,6 g 4,9 g |
3,8 g 2,45 g |
1 % 3 % |
Błonnik |
12,9 g |
6,45 g |
- |
Białko |
24,1 g |
12,05 g |
24 % |
Sól** |
0,04 g |
0,02 g |
< 1 % |
Witaminy i składniki mineralne |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 100 g |
Magnez |
269 mg |
134,5 mg |
72 % |
Żelazo |
3 mg |
1,5 mg |
21 % |
Cynk |
3,2 mg |
1,6 mg |
32 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.