MIGDAŁY blanszowane 500 g bez skórki
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Migdał blanszowany 500 g bez skórki
Migdał jest naturalnym zródłem :
Magnezu -który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego .
Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy , paznokcie , skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia .
Żelaza -pomaga w transporcie tlenu , prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Fosforu - wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów .
Zastosowanie Migdały stanowią doskonały dodatek do ciast, tortów, placków, ciasteczek, babek i lodów. Ponadto do sałatek owocowych, potrawek, farszy, dań z makaronu oraz ryb i mięs.
Migdały w płatkach mogą służyć do dekoracji i zdobienia wyrobów cukierniczych. Z mielonych migdałów wyrabia się marcepan, pastę migdałową oraz zagęszcza się zupy, sosy oraz kremy.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
2393kJ/572 kcal |
1197 kJ/ 286 kcal |
14% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
52 g 4,74 g |
26 g 2,37 g |
37% 12 % |
Węglowodany - w tym cukry |
20,5 g 4,2 g |
10,3 g 2,1 g |
4% 2 % |
Błonnik |
12,9 g |
6,5 g |
- |
Białko |
20 g |
10 g |
20% |
Sól** |
0,04 g |
<0,02 g |
<1 % |
Możliwe naturalne odchylenia. ** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Składniki: Migdały- nasiona owoców migdałowca zwyczajnego .
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Kraj pochodzenia: USA