Keto MAKARON niskowęglowodanowy 300g Cambio
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
KETO MAKARON bez węglowodanów 300g
CambioLabs
Niskokaloryczny - doskonały przy odchudzaniu
Makaron Keto – smakuje jak klasyczny!
- Ręcznie robiony makaron,
- Bez pestycydów, z prostym składem,
- Niska zawartość węglowodanów – prawie 90% mniej niż tradycyjne makarony! Tylko 7g na 100g produktu,
- Duża zawartość białka i błonnika,
- Niskokaloryczna alternatywa dla tradycyjnego makaronu,
- Idealny dla osób na diecie keto, redukcji czy każdego, kto dba o sylwetkę!
- Jedno opakowanie 300g to 6 średnich porcji.
Keto Makaron bez węglowodanów, wysokobiałkowy
Kto nie lubi makaronów? Pyszne, szybkie danie, podawane z aromatycznym sosem… Carbonara, bolognese czy bardziej tradycyjny, np. kurczak ze szpinakiem i makaronem. Niestety tradycyjne makarony to źródło węglowodanów, co dla wielu osób, szczególnie tych dbających o sylwetkę, jest niemałą przeszkodą. Ale! Wychodzimy temu naprzeciw i proponujemy niskokaloryczną alternatywę – poznaj nasz Keto Makaron!
Keto Makaron od CambioLabs ma niską zawartość węglowodanów – prawie 90% mniej niż tradycyjne makarony! Wszystko za sprawą m.in. mąki łubinowej o niskim indeksie glikemicznym. Dzięki temu bez obaw może wpleść w dietę swoje ulubione potrawy. Jednocześnie Keto Makaron ma wysoką zawartość białka oraz bezpieczny i prosty skład – bez szkodliwych pestycydów, konserwantów i barwników.
Oprócz tego Keto Makaron powstaje z pasji i zaangażowania – współpracujemy z pasjonatami piekarnictwa, którzy całe swoje doświadczenie wkładają w to, aby stworzyć mdla Ciebie wyjątkowy produkt. Dzięki temu możesz cieszyć się zdrowym, naturalnym, niskokalorycznym i przepysznym makaronem. Nie rezygnuj z tego co lubisz!
Smakuje jak klasyczny, domowy makaron!
DLA KOGO PRZEZNACZONY JEST KETO MAKARON?
- dla entuzjastów diety ketogenicznej,
- dla osób na dietach odchudzających i na etapie redukcji,
- dla osób, w procesie tzw. „keto adaptacji”,
- dla tych, którzy nie chcą rezygnować z ulubionych potraw,
- dla miłośników makaronów,
- dla każdego, kto ceni sobie wysoką jakość produktów i bezpieczny skład,
- nasz Keto Makaron dedykowany jest nie tylko entuzjastom diety keto, świetnie sprawdzi się u każdego kto chce obniżyć spożycie węglowodanów i cukrów w swojej diecie.
KETO MAKARON – DLACZEGO WŁAŚNIE MĄKA ŁUBINOWA?
Mąka łubinowa to niemal „must have” na diecie ketogenicznej czy redukcyjnej. Wszystko za sprawą jej właściwości, dzięki którym posiłki są jednocześnie w pełni odżywcze i niskokaloryczne.
-
Bogate źródło białka i błonnika
Przede wszystkim łubin, z którego później uzyskuje się mąkę, jest bogatym źródłem naturalnego białka i błonnika. Tym samym nie tylko dostarcza jeden z najważniejszych składników odżywczych – białko – ale także korzystnie wpływa na metabolizm tłuszczów i węglowodanów.
-
Niski indeks glikemiczny
Mąka łubinowa to produkt zaliczany do tych o niskim indeksie glikemicznym. Oznacza to, że po jej spożyciu nie pojawiają się wahania glukozy we krwi, czyli tzw. „skoki cukrowe”, co zmniejsza ryzyko podjadania słodyczy. Oprócz tego mąka łubinowa ma niezwykle niską zawartość węglowodanów – na 100 g produktu przypada zaledwie 144 kcal! W połączeniu z naturalnym źródłem błonnika jest to rozwiązanie, które pozwoli mieć wagę pod kontrolą.
PRODUKCJA RZEMIEŚLNICZA – WYPIEKI Z PASJĄ, DLA CIEBIE I TWOICH BLISKICH
Podobno żeby powstało coś fajnego potrzeba kogoś z pomysłem i kogoś z doświadczeniem. Możemy powiedzieć, że nasze keto produkty powstały dokładnie w ten sposób. Współpracujemy z pasjonatami piekarnictwa, z ponad 30 letnią tradycją, wyznajemy wspólne wartości – szczerość, uczciwość i poczucie bezpieczeństwa. Tworzymy produkty zgodne z naturą – zdrowe, z prostym składem, bez pestycydów. Dbamy o to , abyś otrzymał wypieki uczciwe i bezpieczne – dla Ciebie i twoich najbliższych.
Bo liczy się to co jest w środku. W recepturach naszych maseł orzechowych, keto ciastek, mieszanek chlebowych, czy keto paluszków nie znajdziesz dodatku cukru, syropu glukozowego, oleju palmowego, sztucznych barwników, konserwantów ani żadnych innych ulepszaczy. Nasze produkty powstają w procesie rzemieślniczym z prostych i naturalnych składników, dlatego ich smak jest taki wyjątkowy i niepowtarzalny.
- Bezpieczny, prosty skład
- Bezpieczne surowce bez pestycydów
- Produkty zgodne z naturą
- Certyfikat przetwórstwa ekologicznego – urzędowe potwierdzenie jakości
Przygotowanie:
KETO MAKARON – JAK PRZYGOTOWAĆ?
Przygotowanie Keto Makaronu jest bardzo proste.
1. Zagotuj wodę i jeśli lubisz – dodaj sól,
2. Gdy woda zacznie wrzeć, wrzuć do niej porcję makaronu (50 g),
3. Gotuj do miękkości ( 7-8 minut) lub al dente (ok. 6 minut),
4. Gotowe.
P.S. Pamiętaj, aby od czasu do czasu przemieszać makaron – dzięki temu unikniesz jego sklejenia.
Skład
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1055 kJ/ 252 kcal
- Tłuszcz: 6,1 g
- w tym nasycone: 1,3 g
- Węglowodany: 7,3 g
- w tym cukry: 2,0 g
- Błonnik: 6,1 g
- Białko: 38,9 g
- Sól: 0,6 g
Składniki: mąka łubinowa, białko pszenne, jaja, guma ksantanowa, olej rzepakowy, woda, sól.
Nie należy stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu. Może zawierać inne orzechy i sezam. Zawiera Gluten.
JAK LICZYMY KALORIE Z BŁONNIKA?
Obecnie przyjmuje się, że błonnik dostarcza 2 kcal/g. Stosowania takiego przelicznika wymaga rozporządzenie Parlamentu Europejskiego.
Niektóre frakcje błonnika mogą ulegać przemianom z udziałem mikroflory jelitowej. W związku z tym powstają cząsteczki, które mogą być wchłaniane i wykorzystywane jako materiał energetyczny. Ciężko jest jednak określić, jaki udział w spożywanym błonniku mają frakcje podlegające wchłanianiu, a jakie nie. W związku z tym uśredniono kaloryczność na poziomie 2g.