FIGI SUSZONE 500g Naturalne bez konserwantów
towar niedostępny
Opis
Figi suszone naturalne 500g
Świetne źródło wapnia, magnezu i żelaza
Znakomita jakość, pyszny smak.
Figi suszone
Figi suszone sprawdzą się do wypieku ciast, ciasteczek oraz jako dodatek do deserów, owsianki lub kaszy – z powodzeniem zastąpią cukier. Można z nich przygotować domowe batony lub trufle. Dobrze sprawdzą się w połączeniu z kakao lub karobem oraz zmiksowanymi orzechami lub wiórkami kokosowymi. Można je dodawać do suszu na kompot przy wigilijnym stole.
Figi suszone są naturalnym źródłem:
> Wapnia – który jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów.
> Magnezu – który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i zniżenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego.
> Żelaza – który pomaga w transporcie tlenu, prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Składniki:
Figa suszona
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1236 kJ / 292 kcal |
618 kJ / 146 kcal |
7 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1 g 0 g |
0,5 g 0 g |
< 1 % 0 % |
Węglowodany - w tym cukry |
64 g 41 g |
32 g 20,5 g |
12 % 23 % |
Błonnik |
7 g |
3,5 g |
- |
Białko |
3,2 g |
1,6 g |
3 % |
Sól** |
0,71 g |
0,36 g |
6 % |
Witaminy i składniki mineralne |
W 100 g |
%RWS* w 100 g |
W porcji 50 g |
Wapń |
203 mg |
25 % |
102 mg |
Magnez |
75 mg |
20 % |
38 mg |
Żelazo |
3,6 mg |
26 % |
1,8 mg |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.