Babka Jajowata Łuska 250g Zagęstnik do potraw bez glutenu
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
BABKA JAJOWATA ŁUSKA 250g
o wysokiej zawartości błonnika
odpowiednia przy dietach niskowęglowodanowych
stanowi zagęstnik do potraw wszędzie tam gdzie nie można lub nie chce się użyć zwykłej mąki
Babka jajowata występuje w basenie Morza Śródziemnego, w północnej Afryce oraz zachodniej Azji, jest uprawiana w Indiach i Pakistanie. W naturalnym środowisku znaleźć ją można w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich.
Jest to mało dotychczas znany, lecz coraz popularniejszy naturalny środek regulujący funkcjonowanie układu pokarmowego. Ekologiczny, pozbawiony wszelkich chemicznych dodatków, cukru czy glutenu.
Małe, lekko przeźroczyste białe łuski są bogatym źródłem rozpuszczalnego błonnika pokarmowego, dzięki czemu doskonale wspomagają metabolizm i perystaltykę jelit. Babka jajowata absorbuje i pomaga wydalać toksyny gromadzące się w jelitach. Regularnie spożywana przeciwdziała zaparciom, ale bywa też pomocna w leczeniu biegunki. Podana trzy godziny przed posiłkiem i bezpośrednio po posiłku zwiększa uczucie sytości. Wszystkie te właściwości sprawiają, że ta niepozornie prezentująca się roślina jest doskonałym środkiem dietetycznym wspomagającym proces odchudzania w sposób maksymalnie naturalny i zdrowy.
Zastosowanie
Babka jajowata spożywana jest w postaci nasion lub łupin razem z posiłkami lub napojami. Nie należy jej jeść w innej formie. Dodana do posiłków w postaci łusek lub nasion zagęszcza je, dlatego jest dobrym dodatkiem do zup i sosów. Łupiny babki jajowatej można podawać jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z płatkami i owocami.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1483 kJ / 353 kcal |
742 kJ / 177 kcal |
9 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
0 % 0 % |
Węglowodany - w tym cukry |
88 g 0 g |
44 g 0 g |
17 % 0 % |
Błonnik |
75 g |
38 g |
- |
Białko |
0 g |
0 g |
0 % |
Sól** |
0,02 g |
0,01 g |
< 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Opis
- Kraj Pochodzenia
- Indie