Sól Kłodawska Różowa Drobnoziarnista Niejodowana
towar niedostępny
Opis
Sól Kłodawska Kamienna Spożywcza – Drobnoziarnista Różowa Niejodowana 1kg
Sól kamienna spożywcza z Kłodawy to najlepsza sól do zastosowań kuchennych. Zawiera, w śladowych ilościach, szereg naturalnych mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Skład mikroelementów zbliżony jest do ich zawartości w płynie ustrojowym organizmu. Biopierwiastki wchodzące w skład kłodawskiej soli tworzą ich kompleksy, łatwo przyswajalne przez organizm.
Sól kłodawska zawiera naturalne pierwiastki takie jak: żelazo, wapń, magnez, cynk, potas i jod.
-
Kłodawska sól kamienna różowa, przyprawa poprawiająca smak potraw, zup, ryb mięs, sosów.
Za osobliwy kolor różowy odpowiada zawartość żelaza.
Różowa sól kłodawska jest najczystszą solą różową, często przewyższającą swoją jakością produkty z Dalekiego Wschodu.
Minerał o wysokim stopniu czystości, zawierający najbogatsze źródło „pierwiastków życia”, czyli mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Jako jedna z niewielu soli dostępnych na rynku nie zawiera w swym składzie E 536 (żelazocyjanek potasu K4Fe(CN)6).
Sól kamienna – najbardziej uniwersalna przyprawa, nieodzowna w każdej kuchni.
-
Sól kłodawska kamienna niejodowana różowa jest nieodzowna w każdej kuchni. Skład mikroelementów w kłodawskiej soli kamiennej zbliżony jest do ich zawartości w płynie ustrojowym organizmu człowieka.
Nie odgrywają one roli energotwórczej, ale to właśnie one sterują procesami metabolicznymi, czyli przemianą materii. Odgrywają też znaczną rolę w aktywności niezbędnych dla życia procesów enzymatycznych. Ich niedobór, ale też nadmiar, musi wywołać niekorzystny wpływ na zdrowie.