Mąka Kokosowa 500g Naturalnie bez glutenu
towar niedostępny
Opis
Mąka kokosowa 500g
Produkt naturalnie bezglutenowy o wysokiej zawartości błonnika.
Polecany w KETO diecie, OPTYMALNEJ diecie oraz w chorobach typu CELIAKLIA
Składniki: Mąka kokosowa
Zastosowanie mąki kokosowej
Produkt posiada szerokie zastosowanie w kuchennych warunkach. Można używać jej tak, jak standardowych mąk, jednak trzeba pamiętać, że bezglutenowy skład ma specyficzny wpływ na wypieki. Dodatkowo produkt jest bardziej chłonny. Mąka kokosowa nadaje się również do jedzenia na surowo. Z powodzeniem można dodać ją do płatków śniadaniowych czy owocowych koktajli.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 100 g |
%RWS* w 100 g |
Wartość energetyczna |
1492 kJ/359 kcal |
1492 kJ/359 kcal |
18 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
13,5 g 12,8 g
|
13,5 g 12,8 g
|
19 % 64 %
|
Węglowodany - w tym cukry |
22,6 g 19,5 g |
22,6 g 19,5 g |
9 % 22 % |
Błonnik |
35,2 g |
35,2 g |
- |
Białko |
19,2 g |
19,2 g |
38 % |
Sól |
0,08 g |
0,08 g |
1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.
Opis
- Kraj Pochodzenia