Kisiel BEZ CUKRU Jagoda Bezglutenowy Celiko 40 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Kisiel BEZ CUKRU Jagoda Bezglutenowy Celiko 40 g
Bezglutenowy deser, polecanym weganom i wegetarianom
Nie zawiera glutenu!
Kisiel zawiera naturalny sok owocowy oraz nie zawiera dodatku cukru.
Jak przygotować kisiel?
1. Z 0,5 l zimnej wody odlać 0,5 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
2. Do pozostałej wody dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującej się wody wlać mieszaninę, ciągle mieszając gotować przez chwilę.
3. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy kisiel i pozostawić do stężenia. Smacznego!
Składniki
skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,5% (maltodekstryna, zagęszczony sok jagodowy), sól, barwnik: antocyjany, aromat
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1327 kJ / 317 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 79,2 g
- w tym cukry: 1,1 g
Białko: 0 g
Sól: 0,2 g
Informacje dodatkowe
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji kisielu po ok. 150 g
Produkt może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne.
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt bezglutenowy (PL-064-009)
Masa netto
40 g