KETO PANIERKA Niskowęglowodanowa 200g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
KETO PANIERKA DO SMAŻENIA 200g
Niskowęglowodanowa CambioLabs
Chrupiąca Keto Panierka, bułka tarta niskowęglowodanowa
- Keto Panierka to świetne rozwiązanie dla entuzjastów diety ketogenicznej i każdego, kto chce ograniczyć ilość węglowodanów w diecie,
- Nie zmienia smaku potraw, smakuje jak tradycyjna bułka tarta,
- Idealna do mięs, ryb, warzyw, stripsów, nuggetsów, czy tradycyjnych klusek/kopytek/knedli itd,
- Panierka przygotowana jest bazie mąki migdałowej, która ma 7x mniej węglowodanów niż tradycyjna, pszenna mąka!
- tylko 8,2 g węglowodanów i 2 g cukrów w 100 g produktu,
- Dzięki zawartości błonnika ziemniaczanego panierka jest sycąca i dłużej zachowuje świeżość,
- Idealnie chrupiąca, urozmaica smak wielu potraw,
- Bogata w wartościowe białko i tłuszcze.
Keto panierka to idealna alternatywa dla tradycyjnej panierki przygotowywanej na bazie bułki tartej z dodatkiem np. mąki pszennej. Mieszkanka od CambioLabs zawiera nisko węglowodanową mąkę migdałową, błonnik ziemniaczany, a także wartościowe białko i tłuszcze. Dzięki temu pozwala cieszyć się smakiem panierki, przy jednoczesnym dbaniu o linię i odpowiedni bilans kalorii.
Dla kogo przeznaczona jest panierka od CambioLabs?
- dla entuzjastów diety ketogenicznej
- dla osób na dietach odchudzających i na etapie redukcji
- dla osób, w procesie tzw. „keto adaptacji”
- dla tych, którzy pragną urozmaicić swoją dietę i pobudzić kulinarną kreatywność
- dla miłośników panierki, którzy chcą jednocześnie dbać o swoją linię i niską podaż węglowodanów
- dla każdego, kto ceni sobie wysoką jakość produktów.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1524 kJ/ 364 kcal
- Tłuszcz: 13,3 g
- w tym nasycone: 0,9 g
- Węglowodany: 8,2 g
- w tym cukry: 2,0 g
- Błonnik: 31,6 g
- Białko: 37,1 g
- Sól: 0,8 g
Składniki: mąka migdałowa, błonnik ziemniaczany, białko pszenne, inulina, drożdże, sól, woda.
JAK LICZYMY KALORIE Z BŁONNIKA?
Obecnie przyjmuje się, że błonnik dostarcza 2 kcal/g. Stosowania takiego przelicznika wymaga rozporządzenie Parlamentu Europejskiego.
Niektóre frakcje błonnika mogą ulegać przemianom z udziałem mikroflory jelitowej. W związku z tym powstają cząsteczki, które mogą być wchłaniane i wykorzystywane jako materiał energetyczny. Ciężko jest jednak określić, jaki udział w spożywanym błonniku mają frakcje podlegające wchłanianiu, a jakie nie. W związku z tym uśredniono kaloryczność na poziomie 2g.