Eko Zupa grzybowa z lejkowcem Dary Natury
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Zupa grzybowa z lejkowcem 35g
Mieszanka o wyjątkowym smaku z liofilizowanych warzyw
Ekologiczna i 100% Naturalna
Gotowa w 5 minut!
Zalety:
- Ekologiczne składniki
- bez konserwantów
- bez wzmacniaczy smaku i dodatków typu E
- wyrazisty smak dzięki liofilizowanym warzywom
Wystarczy dodać 20g masła (lub oleju MCT) oraz 1 żółtko, aby zamieniła się w pyszną i pożywną KETO zupę.
Wtedy proporcje na 1 kubek zupy wychodzą następujące:
Białko: 5g
Tłuszcz: 25g
Węglowodany netto: 2g (węglowodany minus błonnik)
Jest to zdrowy sposób na szybki keto posiłek.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Dlaczego zioła liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Sposób użycia:
1. Zdejmij wieczko i folię ochronną.
2. Zalej wrzącą wodą do poziomu linii wewnątrz kubka. Dokładnie wymieszaj, przykryj wieczkiem i odczekaj 5 minut.
3. Dokładnie wymieszaj. Smacznego!
Składniki:
Wartości odżywcze w 100g produktu
Wartość energetyczna 1589 kJ/378 kcal;
Tłuszcz 8,3 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g;
Węglowodany 38 g;
w tym cukry 10,6;
Błonnik 33 g;
Białko 5,3 g;
Sól 0,7 g.
Opakowanie:
35 g
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.