Budyń ŚMIETANKOWY Bezglutenowy, bez cukru 40g Celiko
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Budyń ŚMIETANKOWY Bezglutenowy, bez cukru 40g Celiko
Deser bezglutenowy, odpowiedni dla wegan
Budyń o smaku śmietankowym jest produktem bezglutenowym i nie zawiera w swoim składzie cukru.
Idealny produkt dla osób chorych na celiakię oraz dla Vegan.
Budyń doskonale sprawdzi się do deserów i ciast.
Posiada kremową, puszystą konsystencję.
Smacznie komponuje się z dodatkiem gorących malin.
Jak przygotować budyń?
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
2. Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Składniki
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat, barwnik: ryboflawina
Wartość odżywcza w 100 g proszku
Wartość energetyczna: 1459 kJ / 349 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 86,7 g
- w tym cukry: 0,0 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0,04 g
Informacje dodatkowe
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.
Produkt może zawierać mleko, soję i ich produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt bezglutenowy (PL-064-003)