Budyń JAGODOWY Bezglutenowy BEZ CUKRU 40g Celiko
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Budyń JAGODOWY Bezglutenowy BEZ CUKRU 40g Celiko
Bezglutenowy, odpowiedni dla wegan
Budyń o smaku jagodowym jest produktem bezglutenowym.
Produkt nie zawiera cukru, sztucznych barwników i smaków.
Idealny produkt dla osób chorych na celiakię oraz dla Wegan.
Budyń doskonale sprawdzi się do deserów i ciast.
Posiada kremową, puszystą konsystencję. Smacznie komponuje się z dodatkiem gorących owoców jagodowych.
Idealnie połączenie z kokosem!
Składniki:
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,6% (maltodekstryna, sok jagodowy), aromat
Wartość odżywcza w 100 g proszku
Wartość energetyczna: 1458 kJ / 348 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 86,6 g
- w tym cukry: 1,2 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0,04 g
Informacje dodatkowe
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.
Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt bezglutenowy (PL-064-005)
Masa netto
40 g
Jak przygotować budyń?
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
2. Do reszty mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.