
Masło Klarowane GHEE 250g Bio Planet
towar niedostępny





Opis
Ekologiczne masło klarowane GHEE 250g Bio Planet
Niezastąpione przy dietach niskowęglowodanowych.
Idealne dla osób nietolerujących laktozy.
OPIS
Jest to bezwodny tłuszcz mleczny.
Ghee masło klarowane to idealny produkt do smażenia. Masło klarowane wytwarza się poprzez długotrwałe gotowanie na małym ogniu i usuwanie szumowin oraz osadów (klarowanie). Ghee ma wiele zalet – przede wszystkim charakteryzuje się długim okresem przydatności do spożycia. Proces klarowania usuwa z masła białko oraz inne substancje, pozostawiając sam tłuszcz zwierzęcy. Ghee charakteryzuje się wysoką temperaturą dymienia (ok. 250°C), w związku z tym doskonale nadaje się do długotrwałego smażenia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 3751 kJ / 896 kcal
Tłuszcz: 99,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65 g
Weglowodany: 0,1 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 0,1 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w temp. od + 2 °C do + 6 °C.