
MĄKA ORKISZOWA Razowa 1kg do wypieku chleba
Cena regularna:
towar niedostępny





Opis
Mąka Orkiszowa Razowa Ciemna
Typ TGL 300 1kg
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
do wypieku pieczywa
Mąka orkiszowa razowa otrzymywana jest z pełnego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ta bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami powodując lekkość wypieków.
Zastosowanie
Mąka orkiszowa idealnie nadaje się do produkcji ciemnego chleba orkiszowego o specyficznym orzechowym aromacie. Chleb ten jest dłużej świeży oraz nie kruszy się w trakcie krojenia.Sprawdzi się również do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.
Składniki
Mąka z pszenicy orkisz
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1331 kJ / 315 kcal |
666 kJ / 158 kcal |
8 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,31 g 0,49 g |
1,56 g 0,25 g |
2 % 1 % |
Węglowodany - w tym cukry |
56,31 g 3,06 g |
28,16 g 1,53 g |
11 % 2 % |
Błonnik |
8,16 g |
4,08 g |
- |
Białko |
12,52 g |
6,26 g |
13 % |
Sól** |
0,01 g |
< 0,01 g |
< 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
_______________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.