
Ekologiczna KUTIA Polska pszenica na wigilię 400g
towar niedostępny





Opis
Ekologiczna KUTIA POLSKA 500 g
Pszenica obrobiona, łuskana idealna na polski stół wigilijny
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005P
Kraj pochodzenia - Polska
Kutia to potrawa wywodząca się z dawnej kuchni kresowej. Na tradycyjnym stole wigilijnym komponuje się jako jedna z 12-stu dań. Pełna słodkości i bakalii, tradycyjnie podawana z obtłuczoną pszenicą.
Przepis na pyszną kutię:
Składniki:
-
- 150 g pszenicy na kutię
- 150 g maku
- 80 g cukru pudru
- 200 g rodzynek, polecamy Thomson
- Rum do moczenia rodzynek lub Amaretto
- 150 g migdałów, pokroić w słupki
- 50 g orzechów włoskich
- 4 stołowe łyżki miodu
- bakalie typu morele, skórka pomarańczowa kandyzowana itp.
- laska wanilii dla aromatu
Sposób przyrządzenia: