Producenci
Promocje
KETO BATON z Olejem MCT Nerkowiec i Kokos 40g  KetoLean
KETO BATON z Olejem MCT Nerkowiec i Kokos 40g KetoLean

7,90 zł

Cena regularna: 8,90 zł

szt.
Krem na dzień ŚLIMAK i KAKAO Bułgaria
Krem na dzień ŚLIMAK i KAKAO Bułgaria

64,90 zł

Cena regularna: 79,90 zł

szt.
Krem pod oczy SKWALAN z KAWĄ i ŻEŃ-SZEŃ 30ml Maroko
Krem pod oczy SKWALAN z KAWĄ i ŻEŃ-SZEŃ 30ml Maroko

29,90 zł

Cena regularna: 39,90 zł

szt.
Zeolit Detox + Bentonit 160 kaps.
Zeolit Detox + Bentonit 160 kaps.

129,90 zł

Cena regularna: 169,90 zł

szt.
Mleczko do opalania Aloe Vera Filtr Mineralny SPF 25
Mleczko do opalania Aloe Vera Filtr Mineralny SPF 25

49,90 zł

Cena regularna: 64,90 zł

szt.
Barber Bar Szampon PRZECIWŁUPIEŻOWY dla mężczyzn Cafe Mimi
Barber Bar Szampon PRZECIWŁUPIEŻOWY dla mężczyzn Cafe Mimi

14,90 zł

Cena regularna: 19,90 zł

szt.
SkinLed Ultranawilżający krem MC2 + masażer ze światłem LED
SkinLed Ultranawilżający krem MC2 + masażer ze światłem LED

59,90 zł

Cena regularna: 89,90 zł

szt.
HiSkin Serum ze złotem i z nano kolagenem vege 30ml
HiSkin Serum ze złotem i z nano kolagenem vege 30ml

29,90 zł

Cena regularna: 41,90 zł

szt.
HiSkin Serum ze złotem i masażerem i światłem LED 30ml
HiSkin Serum ze złotem i masażerem i światłem LED 30ml

59,90 zł

Cena regularna: 81,90 zł

szt.
HYDROLAT LAWENDOWY Antybakteryjny z Maroko
HYDROLAT LAWENDOWY Antybakteryjny z Maroko

11,90 zł

Cena regularna: 15,99 zł

szt.
Rozjaśniający przebarwienia krem Lumiere Marine Thalgo
Rozjaśniający przebarwienia krem Lumiere Marine Thalgo

229,90 zł

Cena regularna: 299,90 zł

szt.

Ekologiczna KUTIA Polska pszenica na wigilię 400g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 7,90 zł 7.90
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Ekologiczna KUTIA POLSKA 500 g

Pszenica obrobiona, łuskana idealna na polski stół wigilijny

Produkt rolnictwa ekologicznego.
Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005P
Kraj pochodzenia - Polska

 

Kutia to potrawa wywodząca się z dawnej kuchni kresowej. Na tradycyjnym stole wigilijnym komponuje się jako jedna z 12-stu dań. Pełna słodkości i bakalii, tradycyjnie podawana z obtłuczoną pszenicą. 

 

Przepis na pyszną kutię:

Składniki: 

    •  150 g pszenicy na kutię
    •  150 g maku
    •  80 g cukru pudru
    •  200 g rodzynek, polecamy Thomson
    •  Rum do moczenia rodzynek lub Amaretto
    •  150 g migdałów, pokroić w słupki
    •  50 g orzechów włoskich
    •  4 stołowe łyżki miodu
    •  bakalie typu morele, skórka pomarańczowa kandyzowana itp.
    •  laska wanilii dla aromatu 

Sposób przyrządzenia:

Mak umieszczamy w garnku, zalewamy gorącym mlekiem lub wodą (kilka centymetrów ponad poziom maku). Zagotowujemy, po czym gotujemy na małym ogniu bez przykrycia przez 15-20 minut. Sito wykładamy czystą ściereczką i odcedzamy na nią mak, a następnie studzimy. Gdy mak przestygnie odciskamy go z nadmiaru wody. Należy to zrobić bardzo dokładnie. Mak mielimy 2-3 razy w maszynce z drobnym sitem.
 
Pszenicę dobrze wypłukać i namoczyć na noc. Następnego dnia Kutię zalewamy wrzącą wodą ok 2 cm ponad i gotujemy ok 40 minut w lekko osolonej wodzie. Jeśli bakalie typu morele, rodzynki są obeschnięte, wówczas zalewamy je ciepłą wodą i zostawiamy na 15 minut. Można je moczyć bakalie w alkoholu, np. w rumie lub amaretto.
 
Na koniec pozostaje połączenie wszystkich składników. Do maku dodajemy posiekane bakalie, miód, ziarenka z laski wanilii. Mieszamy. Dodajemy kutię i masło, ponownie dokładnie mieszamy.

 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl